Vynuogės: Pinot Noir, Chardonnay
Vynuogyne: Veuve Ambal yra įsikūrusi Burgundijos sostinėje, Bonos miestelyje. Vyninė gamina Cremant putojančius vynus tik iš Burgundijos regione užaugintų vynuogių. Dėl klimato ir naudojamų vynuogių veislių panašumo, Cremant de Bourgogne apeliacijos vynai stilistiškai artimi Šampanės vynams. Derlius renkamas tik rankomis.
Vyninėje: Pilnos vynuogių kekės keliauja į presą. Vynui naudojamos tik pirmo spaudimo sultys, turinčios mažiau agresyvios obuolių (malic) rūgšties. Antrinė fermentacija vyksta butelyje. Vynas brandinamas su mielių nuosėdomis 18 mėnesių.
Skonis/kvapas: Išraiškingi skrebučio, šviežios tešlos, vanilės aromatai. Skonyje svarainiai, abrikosai, džiovintas imbieras. Ilgas minerališkas poskonis.
Maisto rekomendacijos: Austrės, jūros gėrybės, sushi, minkštieji Brie tipo sūriai.
Patiekimas: Atvėsinti iki 8-10 °C
Stiprumas: 12%
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.