Vynas šiaudų geltonumo spalvos su žalsvais atspalviais. Aromate gerai juntami mineralų, ramunėlių žiedų, pakalnučių, vanilės, citrinos ir žaliųjų obuolių tonai. Vynas elegantiškas ir gerai subalansuotas, jame vyrauja persikų ir migdolų užuominos. Gaivi rūgštis suteikia aiškų sausą poskonį.
Tai vienas madingiausių ir populiariausių vynų Italijoje ir labiausiai paplitęs „Fontanafredda“ vynas Jungtinėje Karalystėje. Vynas gaminamas iš Cortese vynuogių, užaugintų Rovereto mieste, Gavi komunoje. Arti esanti jūra bei ypatingas dirvožemis, susidedantis iš smėlio ir mergelio nuosėdų, duoda vynuogėms nepakartojamą gaivą ir aromatus. Nuskintos uogos švelniai spaudžiamos ir fermentuojamos nerūdijančio plieno talpyklose 18 ° C temperatūroje. Nedidelė vyno dalis (15 proc.) fermentuojama ąžuolo statinėse. Vėliau vynas perkeliamas ir 2-3 mėnesius brandinamas nerūdijančio plieno talpyklose.
Šis vynas puikus aperityvas, tinka prie lengvų vasaros patiekalų, ant grotelių keptos baltos mėsos, žuvies ir vėžiagyvių, risotto ir makaronų su jūros gėrybėmis.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.